JohannaKokko.fi

Ovatko ennaltaehkäisevät terveystoimet paras lääke?

Vuosituhansien ajan omaan terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttaminen on pitkälti ollut arvailujen varassa. Nyt tämä aika on ohi. Nykyään monet yritykset tarjoavat veritestejä, joista saa tietoa omasta terveydentilastaan. Tämän tiedon pohjalta ja räätälöityjen menetelmien avulla omia ruokailu-, liikunta- ja elintottumuksiaan voi optimoida.

Ihmisten ruokavalio sisältää enenevässä määrin pitkälle jalostettuja pikaruokia, sokeripitoisia juomia ja keinotekoisia lisäaineita. Vaikka useimmilla ihmisillä on edellytykset elää aiempia sukupolvia terveellisemmin, monen ruokavalio on monella tapaa huonompi kuin vain muutama vuosikymmen sitten. Sillä on vakavia seurauksia. Yli 460 miljoonalla ihmisellä maailmassa on tyypin 2 diabetes, ja vuoteen 2030 mennessä määrän odotetaan nousevan lähes 650 miljoonaan. Se vastaisi hieman yli 8 prosenttia maailman väestöstä.
– Uskon, että tyypin 2 diabeteksen yleistyminen on tapa mitata ihmisten hyvinvointia. Juuri tällaiset elintasosairaudet, joita on mahdollista ehkäistä paremmilla elintavoilla ja erityisesti paremmalla ruokavaliolla, ovat osoitus siitä, että elintavoissa on parantamisen varaa. Suhtautumista ruokaan ja ravintolisiin on muutettava, sanoo terveysasiantuntija Colin Robertson ja jatkaa:
– Elintarviketeollisuus keskittyy valitettavasti vain taloudelliseen voittoon ja myy usein ala-arvoisia tuotteita sen sijaan, että se keskittyisi laatuun, joka tarjoaisi ihmisille parhaat edellytykset elää terveesti.
– Monet myös tuijottavat vain ruokien energiamäärää, vaikka ravintosisältö ratkaisee. Vaikka söisi paljon, ei välttämättä saa riittävästi oikeita ravintoaineita. Myös ravintolisien käyttö on yleistä, myös niillä, joiden ruokavalio sisältää runsaasti ja monipuolisesti eri ravintoaineita.

Tohtori Colin Robertson

Veri kertoo voinnista – nyt ja tulevaisuudessa
Colin Robertson on väitellyt tohtoriksi liikuntaharjoittelun psykologiasta ja työskennellyt alalla yli 30 vuotta. Vuodesta 2020 lähtien hän on toiminut maailmanlaajuisen ravintolisäyritys Zinzinon tieteellisenä neuvonantajana. Zinzino on pohjoismainen yritys, joka on kehittänyt ainutlaatuisen omega-3-ravintolisän, BalanceOil+:n. Tuotteen pohjana ovat pienistä luonnonkaloista saatu puhdas kalaöljy ja ekstraneitsytoliiviöljy. Oliiviöljyn tehokkaat antioksidantit pitävät omega-3-rasvahapot tuoreina ja vaikuttavina, jotta elimistö hyötyy ravintolisästä parhaalla tavalla. Henkilökohtainen BalanceOil+-annostus määräytyy ennen tuotteen käyttöä tehtävän veritestin mukaan. Tämän jälkeen veritestit toistetaan neljän kuukauden välein kehityksen seuraamiseksi.
– Veri viestii kaikkien elimien kanssa, minkä vuoksi se pystyy kertomaan paljon ihmisen terveydestä. Veritesti yhdistettynä elintapa-analyysiin kertoo paljon siitä, mikä kehon sisäinen tilanne on nyt ja tulevaisuudessa. Se tarjoaa täysin uudet mahdollisuudet optimoida omaa terveyttä yksilöllisesti ja tieteeseen perustuen, Colin Robertson toteaa.

”Uskomaton läpimurto”
Huippu-urheilijat ovat jo pitkään tehneet säännöllisesti veritestejä terveytensä ja kilpailutulostensa optimoimiseksi. Nyt Zinzino tuo ensimmäisenä yrityksenä maailmassa menetelmän kaikkien ihmisten ulottuville. Monet yritykset tarjoavat jo nyt veritestejä, jotka auttavat tunnistamaan erilaisia ravitsemuksen puutteita, mutta vain harvat tarjoavat samanlaista seurantaa mahdollisten puutteiden korjaamiseksi kuin Zinzino. Colin Robertson kertoo, että tämä on vasta alkua ja että erilaisista veritesteistä tulee tulevaisuudessa itsestäänselvä ensimmäinen toimenpide, kun ihmiset aloittavat matkan kohti parempaa terveyttä.
– Ihmiskunta on läpi historian joutunut elämään erilaisten sairauksien kanssa, mutta nyt meillä on kaikki edellytykset ehkäistä niitä jo ennen niiden puhkeamista. Arvailun aika on ohi – veritesti kertoo, mitä oman hyvinvoinnin eteen pitää tehdä. Tämä on uskomaton läpimurto, ja tästä alkaa uusi aikakausi, jonka myötä erittäin suuri joukko ihmisiä pystyy elämään terveemmin, Colin Robertson toteaa lopuksi.

Tällä hetkellä Pohjoismaiden markkinoilla tarjolla ovat seuraavat veritestit:

  • BalanceTest
  • Vitamin DTest
  • HbA1c Test

Lue lisää tarjoamistani kotikäyttöön tarkoitetuista kuivaveritesteistä täältä.
Ostaessasi kuivaveritestit suoraan minulta tai linkin kautta saat henkilökohtaisen opastuksen testiesi tulkintaan.
OSTAESSASI TESTIT SUORAAN MINULTA TAI LINKIN KAUTTA,
SAAT AINA HENKILÖKOHTAISEN OPASTUKSEN JA ANALYYSIN TESTIESI TULKINTAAN.
OPASTAN MYÖS KUINKA TOIMIA JATKOSSA TULOSTEN POHJALTA.