JohannaKokko.fi

Tervetuloa blogiini!

Tervetuloa blogiini! Täällä tarjoan sinulle arvokasta sisältöä liittyen liikuntaan, ravintoon ja palautumiseen. Tavoitteeni on auttaa sinua tekemään elämäntapamuutoksia ja kehittämään voimavarojasi. Lisäksi jaan innostavia asiakastarinoita, jotka antavat sinulle uutta näkökulmaa ja inspiraatiota. Pysy kuulolla ja hyppää mukaan matkalleni! 

 

 

SE NESTEYTYS!

Aloitan blogi- sarjani niinkin tutulla ja ”tylsällä” aiheella kuin nesteytys. Muistuttaakseni siitä näin ajankohtaisena aiheena. Toivottavasti löydät jotain uusiakin vinkkejä :-).

Hyvä nestetasapaino on tärkeää terveyden ja hyvinvoinnin kannalta, sillä nesteet auttavat elimistöä toimimaan optimaalisesti. Tässä muutamia vinkkejä nesteytyksen edistämiseksi:

ENEMMÄN VETTÄ KUIN VIINIÄ
Terassit kutsuvat niin kaupungilla kuin kotonakin. Tiesithän, että alkoholi ja kofeiini voivat aiheuttaa nestetasapainon häiriöitä. Ne voivat toimia diureetteina, jolloin ne lisäävät virtsaneritystä ja voivat aiheuttaa nestehukkaa. En kehota juopottelemaan, mutta esim vinkkinä lonkeron ”pidentämiseen” voi siihen lisätä vaikka inkiväärishotin!!
Lisää juomaveteen sitruunaa, limeä, kurkkusiivuja, mansikan siivuja mistä pidätkin. Itse käytän paljon yrttejä nk kylmähauteena. Ne antavat ihanasti makua ja näyttävät läpinäkyvässä pullossa/astiassa ilahduttavalta! Suosikkejani ovat minttu, timjami ja sitruunamelissa. Puskasta vain kokonainen oksa, hieman rutistelua, että lehtiruoti rikkoontuu ja upota pulloon/astiaan. Mii laik!

VOITELE KONEISTOA
Huolehdithan nesteytyksestä fyysisen rasituksen aikana: Hikoillessasi menetät nestettä ja suoloja, joten on tärkeää juoda riittävästi vettä fyysisen aktiivisuuden aikana. Juo vettä ennen, sen aikana ja sen jälkeen. Kovasti hikoillessa voit lisätä veteen elektrolyyttijauhetta, jossa myös suoloja menetettyjen tilalle. Sitä kun saa eri makuisina, niin löydät varmasti sinun suosikkisi.

KEVENNÄ NESTEYTTÄEN
Syö nestepitoisia ruokia: Monet hedelmät ja vihannekset sisältävät runsaasti vettä. Lisää näitä ruokia ruokavalioosi, kuten vesimelonia, kurkkua, tomaattia ja salaattia. Samalla kevennät päivittäistä kalorimäärääsi ja saat äärimmäisen tärkeitä vitamiineja, kivennäisiä ja muita fytoravinteita! Juuri nyt saa tuoretta ja kotimaista satoa runsaasti!

VESI VANHIN VOITEHISTA
Ja jos käy niinkin ikävästi, että satut sairastumaan, niin silloin on ihan äärimmäisen tärkeää huolehtia nestetasapainosta: Jos olet sairas, kuten ripulin tai kuumeen vuoksi, menetät todennäköisesti enemmän nestettä. Juo silloin vettä useammin ja tarkkaile nesteytystäsi erityisen huolellisesti.

Vesi myös hoitaa ruoansulatusjärjestelmääsi huuhtelemalla suolistoasi ja pitämällä ulosteen koostumuksen oikeanlaisena.
Iho kaipaa myös kosteutta, hoida sitä sisältä päin juomalla riittävästi puhdasta vettä.

Veden juominen on paras tapa nesteyttää kehoasi.
Meillä Suomessa olemme onnekkaita, kun saamme hanasta täysin juomakelpoista vettä.
Helppo määritys kuinka paljon vettä tulisi nauttia vuorokaudessa on kertoa oma painosi 0,033:lla niin saat suoraan litramäärän, joka olisi sinulle passeli. Mutta muista myös, että tarpeesi voi vaihdella aktiivisuustason, sään ja terveydentilan mukaan.

JUO JO ENNEN KUIN ON JANO 🙂